Signeröds Hundcenter

Vad har det blivit av Signeröds Hundcenter ?

Det har hänt mycket sedan vi skrev om bygget.Våra utbildningar till hundinstruktör och hundfrisör är klara. Vi har också vidareutbildat oss på många sätt genom olika utbildningar . Tex praktisk flockhantering. Jens ska nu gå vidare till rallylydnadsinstruktör. Jag vidareutbildar mig i schnauzertrimning då detta är ganska speciellt.

Vi startade upp med en ganska luddig idè om vad det skulle bli. Vi tänkte dagis,pensionat frisör i liten skala och lite kurser. Hög kvalitet i liten skala. Vår grundtanke var hela tiden klar HUNDEN I FOKUS. 

Detta är vi nu mer klara över än någonsin. För oss kan inget annant komma i fråga . HUNDEN I FOKUS.

Det har fört med sig att verksamheten och tanken kring den har fått ändra sig därefter. 

Vi tror inte att vi kan driva hunddagis och ett stort hundpensionat med alla hundar i fokus. Vi kan personligen inte förlika oss med tanken på hundar i ett litet (om än godkänt) hundrum många timmar pådygnet. Hundar är flockdjur och behöver ha social kontakt. 

Detta har gjort att något hunddagis kommer det inte att bli i sedvanlig mening. Vi tar emot hundar över dagen om man ska resa bort eller till Liseberg osv.

Hundpensionatet är idag väldigt exklusivt. När vi tar emot en hund står vi för en vanlig familjär kontakt tillsammans med våra egna hundar. Det gör att vi endast i nuläget nästan bara tar en hund i taget. När vi tagit på oss ansvaret för en hund är vi skyldiga att se till att den får en bra tid under den tid då dom är som mest utsatta utansin vanliga flock. Då får vi bli deras nya flock under en tid. Detta gör att vi måste säga nej till många och att man måste ha en god framförhållning. Det innebär inte att vi inte har pensionat men vi har det på en nivå där vi mår bra och även dom hundar som kommer till oss.

Vad blev det då ? Jo huvudfokus har blivit UTBILDNING . Utbildning av hundägare. Vi har fortlöpande valpkurser själva. Vi bjuder in noga utvalda föreläsare och kurshållare. 

Ju mer vi utbildat oss själva ju mer anser vi att detta måste alla få ta del av. Hundägande ska vara roligt och mysigt. För att komma dit måste man bygga en bra relation till sin hund. Därför satsar vi hårt på valparna (läs valpägarna) . Här grundlägger man en kontakt och kommunikation som sedan gör att hundägandet blir det man vill att det ska vara. Men det krävs UTBILDNING och KUNSKAP. 

Så där står vi idag. Inget hunddagis, ett mycket exklusivt hundpensionat och mycket utbildning av hundägare. Tävling som tävlingslydnad osv känns idag inte aktuellt. Vi vill att vardagen ska bli bra för hunden och för hundägaren. Det är vårt fokus.

Hundtrimmet har jag nästan inte berört. Även här är det ganska exklusivt. Få hundar. Dom får den tid dom behöver och jag hoppas den tid jag behöver för att skapa en relation. Det gör att en del hundägare kanske tycker att oj vad lång tid detta tar. Men skaa man hinna lyssna till hunden och  dess behov. Kanske ge den lite vila. Hundar är inte gjorda för att stå stilla 2 timmar på ett bord. Då tar det tid.Den tiden vill och kan jag ge.

Jag har övat mycket på lite svårare raser ex pudel och Schnauzer är raser som jag tycker är roliga. Ska nu gå vidareutbildning hos en av sveriges bästa schnauzertrimmare. 

Lagotto är ju en ras som jag själv har och klipper. Också en väldigt speciell ras i frisörsammanhang.

Så det var vad det blivit. Hittills !

Vi tycker att det blivit vad vi ville. Kvalitet före kvantitet. Hunden i Fokus. Utbildning av hundägare. Vi trivs !

 

 

16 Feb 2014