Signeröds Hundcenter

Seminarium om praktiskt flockhantering hos Aurora Hundtjänst !Toppen

Vi har i helgen varit på seminarium i praktisk flockhantering hos Mimmi som driver Aurora Hundtjänst i Stockholm.

Hon har en gedigen utbildning och har bland annat varit och studerat vargflockar och varghybrider på Wolfcenter i England för att se hur flockbeteendet fungerar i hos mer vilda djur.

Mimmi driver ett hunddagis själv med 10-12 hundar i flock. Underbart att se lugnet hos hundarna och Mimmi. Hon var en eldsjäl som var 100% närvarande med hundarna och kommunicerade och var en auktoritet utan att på minsta sätt vara auktoritär. Som en snäll och bra lärareeller förälder som med varsam hand vägleder hundarna i hur dom ska uppföra sig.  Det var underbart att se att det verkligen kan fungera då detta hela tiden har varit vår intention. Nu har vi sett och lärt oss hur man kommer dit. 

Denna kurs kan man rekommendera till alla som har hund. Men den borde nästan vara obligatorisk om man ska ha hunddagis. Två flickor på kursen sade att dom lärt sig mer på dessa två dagar än dom lärt sig under hela den tid dom jobbat på hunddagis. 

Detta kan jag förstå. Jag kände samma. Ingen praktik kunde förberett oss bättre än dessa två praktiska och teoretiska heldagar. Ska man lära så ska man lära sig av förebilder som Mimmi.

Hon hanterar alltså sina 10-12 hundar helt själv, utan hjälp. Alla konflikter stryps i sin linda genom att se tidiga tecken och avleda. Hon hade inte bara busenkla snälla hundar. de fanns alla sorter. Tuffa, sura, blyga,lugna och högenergetiska och helt vanliga. De fick dock lära sig  att respektera varandra , hon stärker svaga hundar och dämpar starka. Inget gap och skrik och ingen kränkningar av hundarna. Ju mindre insats , ju större resultat. En blick helt utan laddning var det som oftast räckte. 

Jag kommer definitivt att försöka få hit denna utbildning och hoppas att det finns intresse för att gå den. Det kommer att förändra din relation till din hund och alla hundar för alltid. Jag lovar !

1 Oct 2013