Signeröds Hundcenter

Om oss

Signeröds Hundcenter är centralt beläget, mitt i Trestad.

Vår anläggning ligger ca 15 km från Uddevalla,Trollhättan och Vänersborg

Ett hundtrim finns på anläggningen och Elisabeth är Diplomerad hundfrisör.

 Vi  erbjuder kurser för valpar och vuxna hundar.

Anläggningen kan också  hyras för egna aktiviteter,kennelträffar och rasklubbsutställningar

 

Titta gärna in på dom olika sidorna och hör av dig om du är intresserad. 

Vi som driver verksamheten heter Jens och Elisabeth Ekland. Vi är Mor och Son med ett gemensamt hundintresse.Till vår ständiga hjälp finns Ingemar Ekland,far och make. Han är den som byggt allt och som står för det mesta praktiska arbetet.

 Elisabeth 

 Arbetar idag som intensivvårdssjuksköterska har gjort så i 30 år. Har haft hund i 25 år .Tävlat och tränat mestadels fågeljakt med retrievers. Tycker också att det är roligt med utställning. Numera tävlar jag även rallylydnad och viltspår och Nosework.

Jag har  under våren 2017 utbildat mig till Certifierad Noseworksinstruktör och Doftprovsdomare. Jag har också varit på en veckas intensiv läger för instruktörer i Håverud. Våra intruktörer där var Ron Gaunt ( grundaren av Nose Work) samt Fred Helfers polis och polishundsutbildare från USA.

 

Jag har tillsammans med min syster Kennel Soul to Soul med uppfödning av Lagotto

 

Jag arbetar i hundfriseringen och är den som sköter adminstrationen. Jag har utbildat mig till Hundfrisör på Hundens Hus i Stockholm. I denna ingår även kursen läsa hund . Mycket bra även för oss frisörer.

 

 

 Jens

Är utbildad hundinstruktör på Hundens Hus i Göteborg. Har också gått sin hundagisutbildning där. Under 2014 har jag vidareutbildat mig till Rallylydnadsinstruktör. 

Under 2015-2016 vidareutbildad till Noseworksinstruktör på Hundens Hus i Göteborg. 2016 Certifierad Noseworkssinstruktör hos SNWK

 

Att studera samspelet mellan hundar i flock är också väldigt spännade . Läsa Hund är ett  favoritämne. Vi har båda gått en utbildning i Praktisk Flockhantering hos Aurora hundtjänst i Stockholm

Jens håller valpkurser och rallylydnadskurser ,unghundskurser och Noseworkskurser 

 

Våra hundar är :  Cruella de Ville ( Ella) en Jack Russel . Hon har  haft en svår skada och rehabiliteras från den. Men kommer att få prova rallylydnad och nosework.

Sedan har vi Blixtra Belladonna( Asta ) . Hon är en Lagotto och våran lilla avelstik . Hon är Multichampion utställning, Viltspårschampion och RLDN (dvs uppflyttad till fortsättningsklass rallylydnad) .Vi har också Astas Son Eddie Lagotto. Han är vår Noseworkshund och har gått kurs med Jens. Eddie har avlagt officellt godkänt Doftprov. Eddie har också godkänt anlagstest i vilspår. Han är född i dec  -2014.