Signeröds Hundcenter

Om oss

Signeröds Hundcenter är centralt beläget, mitt i Trestad.

Vår anläggning ligger ca 15 km från Uddevalla,Trollhättan och Vänersborg

Ett hundtrim finns på anläggningen och Elisabeth är Diplomerad hundfrisör.

 Vi  erbjuder kurser för valpar och vuxna hundar.

Anläggningen kan också  hyras för egna aktiviteter,kennelträffar och rasklubbsutställningar

 

Titta gärna in på dom olika sidorna och hör av dig om du är intresserad. 

Vi som driver verksamheten heter Jens och Elisabeth Ekland. Vi är Mor och Son med ett gemensamt hundintresse.Till vår ständiga hjälp finns Ingemar Ekland,far och make. Han är den som byggt allt och som står för det mesta praktiska arbetet.

 Elisabeth 

 Jag har haft hund/hundar sedan 1988. Tävlade och tränat mestadels fågeljakt med retrievers tidigare.

Tidigare mycket aktiv med  utställning .  Har även tävlat rallylydnad.  För tillfället tävlar jag bara  Nose Work klass 1 och klass 2 

Under 2017 utbildat mig till Certifierad Noseworksinstruktör och Doftprovsdomare. Jag har också varit på en veckas intensiv läger för instruktörer i Håverud. Våra intruktörer där var Ron Gaunt ( grundaren av Nose Work) samt Fred Helfers polis och polishundsutbildare från USA. Jag har sedan ständigt vidareutbildat mig inom Nose Work. Instruktörskurser och föreläsningar. Senast en helgkurs med Stacy Barnett från USA. Mycket lärorikt.Sedan mars 2020 är jag Tävlingsdomare i NW klass 1 och 2 . 

 

Jag har tillsammans med min syster Kennel Soul to Soul med uppfödning av Lagotto

 

 

Jens

Är utbildad hundinstruktör på Hundens Hus i Göteborg. Har också gått sin hundagisutbildning där. Under 2014 har jag vidareutbildat mig till Rallylydnadsinstruktör. 

Under 2015-2016 vidareutbildad till Noseworksinstruktör på Hundens Hus i Göteborg. 2016 Certifierad Noseworkssinstruktör hos SNWK

 

Att studera samspelet mellan hundar i flock är också väldigt spännade . Läsa Hund är ett  favoritämne. Vi har båda gått en utbildning i Praktisk Flockhantering hos Aurora hundtjänst i Stockholm

Jens håller valpkurser och rallylydnadskurser ,unghundskurser och Noseworkskurser 

 

Våra hundar är :  Cruella de Ville ( Ella) en Jack Russel . Hon har  haft en svår skada och rehabiliteras från den. Ella har gjort någon Nose Works tävling men får nu inte längre tävla.Lite ledsamt, men så är reglerna. Ella är 15 1/2 år

Sedan har vi Blixtra Belladonna( Asta ) . Hon är en Lagotto och våran lilla avelstik . Hon är Multichampion utställning, Viltspårschampion och RLDN (dvs uppflyttad till fortsättningsklass rallylydnad) . Asta tävlar numera bara Nose Work och är uppflyttad till klass två i 4 fyra grenar. Har ett diplom kvar i TEM fordon . 

Eddie, Astas son och vårt allt, är numera en änglahund då han hastigt avled i tarmvred sommaren  2020. Han är alltid med oss i tanken och gav oss många fina minnen .

Nu har vi då istället fått Inez . En lagotto som är barnbarn till Asta. Alltså egen uppfödning. Hon är 3 år och tävlar Nose Work.