Signeröds Hundcenter

Blogg

RSS

Helgkurs med Susanne Lindberg

8 Aug 2019

Helgen 3 och 4 augusti var det nio ekipage med hund och åtta åhörare som deltog på en fantastisk träningshelg för Susanne Lindberg från Skellefteå.

Det blev oerhört uppskattat av deltagare och av oss som arrangör. 

Susanne driver till vardags Rackarungarnas Hundskola . Hon har skrivit flera Nose Works böcker samt även andra hundböcker. Hon tävlar klass 3 med sin hund Hagel och klass 2 med sin nya hund Skott.

Hon har en hemsida med massor av information och web-baserade kurser. 

Susanne är oerhört engagerad och inspirerande som instruktör. 

Hon jobbade från tidigt till sent med att planera och förbereda dagens övningar. Lämnade inget åt slumpen. Alla övningar var väl genomtänkta och lärorika. 

Kursen riktade sig till tävlingsekipage i klass 1 och 2. Vi jobbade med höga gömmor och oåtkomliga gömmor. Även med strukturerade sök

Hela helgen var fantastisk och vi har redan börjat att planera för en uppföljning nästa år .

Stort tack till Susanne med familj som tog sig ända till Uddevalla. 

 

Dags att börja skriva igen !

8 Aug 2019

Under låååång tid har jag inte hunnit skriva något. Då jag nu börjar att trapa ner mitt ordinarie jobb tänker jag att nu är det dags att börja skriva igen..

Mycket har hänt under åren.

Signeröd har fått en inriktning på Nose Work. Både Jens och jag är certifierade instruktörer . Vi har kurser och tävlingar . Det har blivit en hel del officiella tävlingar dom sista två åren. Vi har även haft inofficiella tävlingar. 

Jens jobbar mycket på sitt ordinarie jobb, så det har mest blivit jag som sköter ruljansen. Dock är Jens i hög grad fortfarande aktiv. Han hoppar in på kurser och jobbar på tävlingar , dömer doftprov mm .

Alla tävlingar görs i samarrangemang med Svenska Nose Worksklubben

Vid sidan av dett blomstar även hundfriseringen och jag har under åren klipp långt fler hundar än jag kunnat drömma om och fler än jag hunnit med , egentligen. Så nu ska det bli skönt att få koncentrera sig på en sak . Signeröds Hundcenter / Elisabeth

Signeröd 2015

9 Sep 2015

Hej igen !

Någon bloggare blir jag (Elisabeth eller Jens för den delen) aldrig. Nu känner dock jag, Elisabeth att det är dags att skriva några ord igen om vad vi gör och inte gör. 

Vi har fortsatt hunden i fokus !! Detta har gjort att vi helt lagt ner pensionatsdelen, då vi inte hinner med denna på det sätt vi vill ha det. Så något pensionat finns inte längre. 

Vi har ett samarbete med Norra Älvsborgs Kennelklubb, vilket är väldigt roligt. Evenemang som dom inte har utrymme för har dom haft hos oss. Ett väldigt trevligt samarbete har det varit som vi hoppas fortsätter i olika former. 

Vi hyr ut anläggningen till Kennelträffar och rasklubbsutställningar och annan träning. 

Hundfrisörsdelen är en mycket stor bit nu och  tar det mesta av tiden. 

Hundkurser har vi höst och vår. Rallylydnad,valpkurser och vardagslydnad. Vi ska nu också starta upp med Nosework i höst och i början på 2016. En lämplig sysselsättning på vinterhalvåret. 

Varje år har vi haft besök av Gerard O`shea en av Europas största handlertränare. Även oerhört  uppskattat. Då utställning faktiskt är i särklass den absolut största hundsporten. 

Så vi har full verksamhet och känner nu att vi hittat hem. 

Vid tangenterna/Elisabeth

Vad har det blivit av Signeröds Hundcenter ?

16 Feb 2014

Det har hänt mycket sedan vi skrev om bygget.Våra utbildningar till hundinstruktör och hundfrisör är klara. Vi har också vidareutbildat oss på många sätt genom olika utbildningar . Tex praktisk flockhantering. Jens ska nu gå vidare till rallylydnadsinstruktör. Jag vidareutbildar mig i schnauzertrimning då detta är ganska speciellt.

Vi startade upp med en ganska luddig idè om vad det skulle bli. Vi tänkte dagis,pensionat frisör i liten skala och lite kurser. Hög kvalitet i liten skala. Vår grundtanke var hela tiden klar HUNDEN I FOKUS. 

Detta är vi nu mer klara över än någonsin. För oss kan inget annant komma i fråga . HUNDEN I FOKUS.

Det har fört med sig att verksamheten och tanken kring den har fått ändra sig därefter. 

Vi tror inte att vi kan driva hunddagis och ett stort hundpensionat med alla hundar i fokus. Vi kan personligen inte förlika oss med tanken på hundar i ett litet (om än godkänt) hundrum många timmar pådygnet. Hundar är flockdjur och behöver ha social kontakt. 

Detta har gjort att något hunddagis kommer det inte att bli i sedvanlig mening. Vi tar emot hundar över dagen om man ska resa bort eller till Liseberg osv.

Hundpensionatet är idag väldigt exklusivt. När vi tar emot en hund står vi för en vanlig familjär kontakt tillsammans med våra egna hundar. Det gör att vi endast i nuläget nästan bara tar en hund i taget. När vi tagit på oss ansvaret för en hund är vi skyldiga att se till att den får en bra tid under den tid då dom är som mest utsatta utansin vanliga flock. Då får vi bli deras nya flock under en tid. Detta gör att vi måste säga nej till många och att man måste ha en god framförhållning. Det innebär inte att vi inte har pensionat men vi har det på en nivå där vi mår bra och även dom hundar som kommer till oss.

Vad blev det då ? Jo huvudfokus har blivit UTBILDNING . Utbildning av hundägare. Vi har fortlöpande valpkurser själva. Vi bjuder in noga utvalda föreläsare och kurshållare. 

Ju mer vi utbildat oss själva ju mer anser vi att detta måste alla få ta del av. Hundägande ska vara roligt och mysigt. För att komma dit måste man bygga en bra relation till sin hund. Därför satsar vi hårt på valparna (läs valpägarna) . Här grundlägger man en kontakt och kommunikation som sedan gör att hundägandet blir det man vill att det ska vara. Men det krävs UTBILDNING och KUNSKAP. 

Så där står vi idag. Inget hunddagis, ett mycket exklusivt hundpensionat och mycket utbildning av hundägare. Tävling som tävlingslydnad osv känns idag inte aktuellt. Vi vill att vardagen ska bli bra för hunden och för hundägaren. Det är vårt fokus.

Hundtrimmet har jag nästan inte berört. Även här är det ganska exklusivt. Få hundar. Dom får den tid dom behöver och jag hoppas den tid jag behöver för att skapa en relation. Det gör att en del hundägare kanske tycker att oj vad lång tid detta tar. Men skaa man hinna lyssna till hunden och  dess behov. Kanske ge den lite vila. Hundar är inte gjorda för att stå stilla 2 timmar på ett bord. Då tar det tid.Den tiden vill och kan jag ge.

Jag har övat mycket på lite svårare raser ex pudel och Schnauzer är raser som jag tycker är roliga. Ska nu gå vidareutbildning hos en av sveriges bästa schnauzertrimmare. 

Lagotto är ju en ras som jag själv har och klipper. Också en väldigt speciell ras i frisörsammanhang.

Så det var vad det blivit. Hittills !

Vi tycker att det blivit vad vi ville. Kvalitet före kvantitet. Hunden i Fokus. Utbildning av hundägare. Vi trivs !

 

 

Pia Myrseth på Signeröd

16 Feb 2014

Idag har vi haft föreläsning med Pia Myrseth på Signeröd. Temat var hundens språk och signaler. Detta fick vi med oss ...puls så otroligt mycket annat. Det var en dag från kl 9-18 pågick det hela. Det var tänkvärt för alla och vi fick alla med oss något. Återigen kontakten med din hund är grunden till allt. Ta ansvar för din hund och försätt den inte i situationer som den inte klarar av. Det var en oerhört uppskattad dag av alla och detta hoppas vi kunna göra om så snart .

Vi tackar Pia för en härlig dag !!!

Seminarium om praktiskt flockhantering hos Aurora Hundtjänst !Toppen

1 Oct 2013

Vi har i helgen varit på seminarium i praktisk flockhantering hos Mimmi som driver Aurora Hundtjänst i Stockholm.

Hon har en gedigen utbildning och har bland annat varit och studerat vargflockar och varghybrider på Wolfcenter i England för att se hur flockbeteendet fungerar i hos mer vilda djur.

Mimmi driver ett hunddagis själv med 10-12 hundar i flock. Underbart att se lugnet hos hundarna och Mimmi. Hon var en eldsjäl som var 100% närvarande med hundarna och kommunicerade och var en auktoritet utan att på minsta sätt vara auktoritär. Som en snäll och bra lärareeller förälder som med varsam hand vägleder hundarna i hur dom ska uppföra sig.  Det var underbart att se att det verkligen kan fungera då detta hela tiden har varit vår intention. Nu har vi sett och lärt oss hur man kommer dit. 

Denna kurs kan man rekommendera till alla som har hund. Men den borde nästan vara obligatorisk om man ska ha hunddagis. Två flickor på kursen sade att dom lärt sig mer på dessa två dagar än dom lärt sig under hela den tid dom jobbat på hunddagis. 

Detta kan jag förstå. Jag kände samma. Ingen praktik kunde förberett oss bättre än dessa två praktiska och teoretiska heldagar. Ska man lära så ska man lära sig av förebilder som Mimmi.

Hon hanterar alltså sina 10-12 hundar helt själv, utan hjälp. Alla konflikter stryps i sin linda genom att se tidiga tecken och avleda. Hon hade inte bara busenkla snälla hundar. de fanns alla sorter. Tuffa, sura, blyga,lugna och högenergetiska och helt vanliga. De fick dock lära sig  att respektera varandra , hon stärker svaga hundar och dämpar starka. Inget gap och skrik och ingen kränkningar av hundarna. Ju mindre insats , ju större resultat. En blick helt utan laddning var det som oftast räckte. 

Jag kommer definitivt att försöka få hit denna utbildning och hoppas att det finns intresse för att gå den. Det kommer att förändra din relation till din hund och alla hundar för alltid. Jag lovar !

Vi är klara !! Nästan .

12 Sep 2013

Nu börjar allt bli färdigt. Pensionatsdelen klar. Lite mysbelysning ska in bara. 

Dagisrummet är klart. 

Frisörssalongen är färdigkaklad. Nu återstår lite elarbete. 

Nya ingången där man kan gå in och spola av hundarna är klar.

Tack !! Ingemar som gjort allt detta fantasiska arbete. Tack till alla som hjälpt till ,Andreas, Lasse. Mor och Far och alla andra.

img-13371.jpg

img-13381.jpg

 

Valpkurs på Signeröd

8 Sep 2013

Gruppen på 10 valpar uppdelade på två grupper. Tina med sina små telningar övar kontakt och belöning

Jens lilla grupp i full koncentration.

Nu är det fikadags !!

 

Gerard O´shea på Signeröd

8 Sep 2013

Nu har vi haft vårt första stora hundevenmang !

2-4 augusti var Gerad O´shea internationellt mycket anlitad dogtrainer, handler och föreläsare på Signeröd och hade handlingkurs och föreläsning.

Det var en lärorik och inspirerande helg. Inte en tråkigt minut. Gerard var oerhört engagerad och såg varje deltagare.  Gav 150% för sina kursdeltagare.  Han var  humoristisk,ärlig och mycket kunnig. 

Föreläsningen på fredag kväll var ca 4 timmar lång men inte en tråkig minut . Alla åhörare var trollbundna. Och budskapet var ändå mycket viktigt. Vi måste tänka på att varje sak hunden gör ska följas av en reaktion från oss. På så sätt formar vi hunden . Aktion- Reaktion. Bra beteende -positiv reaktion. Fel beteende ingen reaktion eller negativ reaktion. Han talar mycket om hundarnas drive. Food drive. Använd den. Idag får alla hundar allt gratis . Använd hundens medfödda instinkter till att forma dess  beteendeimg-6258.jpg

img-6224.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hundrummen nästan klara

26 Jul 2013

 Fem rum står nu klara .Lite  titthål ska in i mellanväggarna så det blir ljusare och mer möjlighet till kontakt . En expert på djurskydd har tittat till bygget och inga anmärkningar så långt.

Kända från pressen !!

26 Jul 2013

img-11121.jpg

I veckan  som gick hade Uddevallaposten ett stort reportage om vårt nya centra ! Tack Johanna för fina bilder och ett fint reportage.

 

Hundcenteret börjar ta form.

26 Jul 2013

img-11191.jpgRäcke på den underbara altanen

img-11201.jpg

img-11171.jpgEtt litet "vakt" alt närvobås för personalen nära hundarna är nu färdigt. Hundrummen till vänster vårt lilla rum till höger. Här var tidigare pissoar och toalett . Han är duktig Ingemar.

Vår lilla

22 Jul 2013

Signeröds egen lilla prinsessa har fått sitt första CERT i stenhård konkurrens . 

Foto: Sötaste Asta . 1:a unghundsklass med CK. 4 bästa tik med CERT 
<p class=Kommentera →

Hundboxarna börjar ta form

16 Jul 2013

img-10181.jpg

img-10151.jpg

466.jpg

Boxarna börjar ta form. Svårt att visa hur stora dom är , men den minsta blir 3,5 och den största i detta rummet drygt fyra kvm. Vi kommer att sätta in gallergrindar så att hundarna kan se ut . Det är också helt öppet ut mot övriga rummet så det blir ljust och fint och lätt att ha överblick över hundarna. Det känns bra.

Teorilokalen färdigställd

16 Jul 2013

img-10141.jpg

← Äldre inlägg